Дружина Перперек удари три вълка край Висока поляна Избавиха добитъка от глутницата, животновъдите са доволни

Докато била на лов на хищници в неделя, Ловно-рибарската дружина Перперек  попаднала в землището на кърджалийското село Висока поляна на глутница от три вълка. Два от  тях били отстреляни, а третият, тежко ранен,  се шмугнал в гъсталака. Предполага се, че и той е загинал. И трите бяха женски, на възраст около четири години, казва председателят на дружината и ръководител на групата  Янко Димов. Той е повалил единият от около 150 метра, а другият – от Николай Делчев.

Преди две-три седмици в същото землище другата група  с ръководител Сезгин Исмаил е ударила  вълк мъжкар. Тогава точен е бил мерникът на Тодор Перчемлиев.

По думите на Янко Димов има много оплаквания от животновъди  от района за изядени телета, кози и овце.  Глутницата около Висока поляна върлува от няколко години. През миналата година за една нощ натръшкали  пет телета и дванадесет овце. Това е станало, когато възрастните хищници учат малките как да се справят с плячката.

Втори случай имало, когато на една поляна удушили осем овце.  Друг път нападнали стадо козите на една скала. За да се спасят, козите започнали да скачат от скалата.

Валери НЕДЯЛКОВ

7 коментара

 1. Иван каза:

  Големи герой, няма що!!!!

 2. Анонимен каза:

  Браво !!! Голямо нещо голямо,чудо и какво спечели като ги убиеш златен медал за годината ли?ето заради това няма да остане нито едно животно в гората след години..Гордей се..

 3. Вълкът каза:

  Пълни цървули

 4. Мони каза:

  Е нали са написали хората, ако се трепете и вие цяла година да отгледате някое добиче тога друга ще пишете

 5. Анонимен каза:

  Третия защо не са го снимали не е ли бил фотогеничен

 6. Петър каза:

  Третия защо не са го снимали не е ли бил фотогеничен

 7. Majo каза:

  Na horata nyama ogoda ima syakakvi picove boklutsi trepayte deyba hi6nitsi az syaka vecer trepam

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache