Вълнуващо преживяване в Професионална гимназия по икономика В театралната зала „Асара“ – „духовното сърце“ на училището – се проведе литературно четене „Моята любима книга“

 

На 12 декември в Професионална гимназия по икономика „Алеко Константинов“ в Кърджали имаше вълнуващо събитие, част от дейностите от календара на гимназията, посветени на Националната седмица на четенето.

В театралната зала „Асара“ – „духовното сърце“ на ПГИ – се проведе литературно четене под надслов „Моята любима книга“. Ученици от IX до XII клас бяха донесли любими свои книги със стихове или проза и заедно със своите преподаватели по български език и литература прочетоха по няколко реда или цели стихотворения.

Звучаха стихове от съвременни и малко позабравени поети, както и цели абзаци от романи на съвременни български автори. Освен учениците в четенето се включиха и техните преподаватели.

Подобна проява не е новост за учениците от ПГ по икономика. Традиция е в училището да се правят литературни четения по различни поводи: за Патронния празник, за Деня на влюбените, за Деня на книгата. А днешното събитие бе проведено съвместно с Професионална гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“ – Кърджали, чиито представители също се включиха със свои любими автори и книги.

Поканени бяха ръководителите на двете училища, както и учители и съученици на участниците.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache