Айдън Осман с приз „Най-добър социален партньор – кмет“ от СБУ Наградата се дава заради диалогичността на ръководството и решените  финансови  и социални проблеми на заетите в образованието в община Черноочене

Кметът на Община Черноочене Айдън Осман получи наградата  „Най-добър социален партньор – кмет на 2019 година“ присъден от Синдиката на българските учители /СБУ/ към КНСБ.

Плакета беше връчен официално от Министъра на образованието и науката Красимир Вълчев и председателя на СБУ д.ик.н. Янка Такева на ХХХIХ Синдикален съвет на СБУ в град София.

Д.ик.н.Янка Такева изтъкна, че в продължение на години двете институции са доказвали, че местната власт и синдикалните организации като СБУ могат да бъдат ефективни и коректни партньори. Община Черноочене в лицето на Айдън Осман доказа, че допринася висок принос за развитието на социалното сътрудничество със синдиката на СБУ, подчерта тя.

Кметът на Община Черноочене Айдън Осман е предложен за номинация от Областния координационен съвет на СБУ-Кърджали.

Тази година предложението ни е на г-н Айдън Осман, защото  през годините са  решени  много  финансови  и социални проблеми на заетите в образованието в община Черноочене. Неговата диалогичност и отговорност като  социален партньор в процеса на тристранния диалог, подчерта Нели Арнаудова, председател на ОбКС на СБУ – Кърджали.

Синдикалистите изразиха удовлетворението си от доброто социално партниране с местната администрация в Черноочене.

Приемам приза като признание към Община Черноочене за усилията, които полагаме в посока на активно и ползотворно сътрудничество с ръководствата и синдикалните организации в учебните заведения, вследствие политиката на Общината, каза Кметът Айдън Осман.

Усилията на администрацията са за подобряване на инфраструктурата, сградния фонд и материалната база  на детските градини и училищата. И тази година общината ще запази придобивката – извозването на ученици и децата в детските градини до населените места, каза Айдън Осман.

Той увери, че въпреки предизвикателствата на естествените демографски процеси, които поставят през образованието в малките населени места, Община Черноочене до краен предел ще продължава да дофинансира от общинския бюджет издръжката на слетите и маломерни паралелки по училищата.

Образованието открай време е основен приоритет и ще остане такъв и в бъдеще, подчерта Айдън Осман.

Исмет ИСМАИЛ

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache