Почина Тодор Мухтаров

Снощи на 91-годишна възраст почина доайенът на кърджалийските журналисти Тодор Мухтаров

Роден през 1928 г.в  село Петково, Смоленско. Завършва през 1947 г. гимназия в Кърджали. Учи във Висшето военно-морско  училище във Варна. Завършва Института за учители-специалисти в София.
От 1956 г. е журналист във в.”Нов живот”. Той е човекът насърчавал в първите им стъпки плеяда от местни журналисти, хумористи, кореспонденти.
Пръв носител през 2000 и 2001 г. на годишната журналистическа награда „Мара Михайлова”. Награден е с отличието  на Съюза на българските журналисти „Златното перо” и орден „Кирил и Методий”.

Сбогом, Тодоре!
Поклон!

 

Екипът на „Нов живот“ изказва съболезнования на семейството за голямата загуба


Поклонението ще бъде на 16 декември /понеделник/ от 13 ч. в параклиса на гробищния парк в Кърджали. Погребението е от 14 ч.

6 коментара

 1. Златка Лапанова каза:

  Изключителен човек,добри спомени от туризма, вечния му хумор и любов към живота ,така ще запомня журналиста Тодор Мухтаров!

 2. Галя Марева каза:

  Той е в моите спомени от детството. Той ще бъде редом до татко в и в спомените ми сега. Лек път, каквато лека беше душата ти, чичо Тошко и дано се срещнете с обичните ни хора там във вечноатта!

 3. Стела Тодорова каза:

  Отиде си още един от приятелите на баща ми (Делчо Янев). Както казва той: „Моят град си отива…“ Останаха неколцина… Ведър човек с чувство за хумор и леко перо…Поклон… !

 4. Емил Пенчев каза:

  БОГ да упокои душата му ! Голям, искрен, остроумен и изпълнен с Любов към България ! ПОКЛОН !

 5. Румен Галов каза:

  Поклон и вечна му памет!Заслужи своето място в златната книга на Кърджали!

 6. Даниела Димовска каза:

  Дълбок поклон !Невероятен човек !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache