Децата на Черноочене организираха базар с мисии Благотворителността е под мотото „Да дадем надежда…“

Възпитаниците на Средно училище „Христо Смирненски“ в село Черноочене и тази година организираха благотворителен базар. Седмица преди коледните и новогодишни празници във фоайето на училищната сграда разположиха щандове. Интересът от страна на учителите и възпитаниците е много голям.

Всичко, което е изложено за продан – домашно приготвени кексове, баници, погачи и други е изработено от учениците с помощта на техните семейства и преподаватели. В базара вземат участие деца от всички класове. Стоките нямат стойност. Доброто дело няма цена, казват децата.

Кулинарен щанд беше нареден от учениците и във фоайето на общинската администрация Черноочене с ръководители Юлия Чортленева и Гюлфер Халим. Със събраните средства от базара са решили да подпомогнат техния съученик Умут Мехмед, на който скоро е направена успешна операция.

Тази година благотворителността е под мотото „Да дадем надежда…“ и е подкрепена от учителския колектив, каза Юлия Чортленева.

Първоначалният замисъл на базара беше да отделят малка част и за издаването на сборник „Черноочене в миналото и днес“ от 9а клас, каза Чортленева Идеята е да съберат местни митове и легенди и да ги съберат в книга. До сега са записани над 30 истории.

Споделиха идеята си с Кмета на Община Черноочене Айдън Осман. Той пое ангажимент общината да финансира изцяло издаването на сборника, който ще е уникален за района на Черноочене.

Кметът Айдън Осман и екипът му поздравиха учениците за благородната мисия и направиха добър оборот.

Домашно подготвени вкусотии, ръчно изработени картички и сурвачки бяха част от артикулите на базара. Учениците показват своята отзивчивост към тези, които са в затруднено положение.

Исмет ИСМАИЛ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache