Годишната си конференция проведе МИГ „Минерални бани – Черноочене” През годината имат 3 обявени мерки, едната от които по Програма „Иновации и конкурентоспособност” е изпълнена на 100 %.

МИГ „Минерални бани – Черноочене“ проведе Годишна конференция с информационен базар в конферентната зала на хотел „Изворите“ в Минерални бани. Приветствие към присъстващите представители на бизнеса и земеделския сектор отправи председателят на дружеството Ферхад Ерат.

Предстоящата 2020 г. ще бъде една от най-сериозните за нас. През този период изпълняваме стратегия за 3,7 млн. лева, която преди последната година е изпълнена на 75 %, отчете Юджел Лютви – изпълнителен директор на МИГ „Минерални бани – Черноочене”. През годината имахме 3 обявени мерки, едната от които по Програма „Иновации и конкурентоспособност” е изпълнена на 100 %. По Програма ПРСР имаме одобрени 2 проекта за двете общини, отбеляза още той.

През 2020 г. предстои да бъдат обявени още 4 мерки от стратегията, каза Здравко Сечков, с чието съдействие бе изработена стратегията на МИГ „Минерални бани – Черноочене”. Той препоръча на бенефициентите да четат внимателно какво е написано в договорите, които са сключили и да спазват стриктно изискванията. Г-н Сечков насочи вниманието и към най-често срещаните грешки, а именно избора на изпълнители. Изключително Важен е и периода на мониторинг, който започва след изплащането на последния транш и продължава 3 години. Именно по този начин бяха санкционирани и собствениците на къщите за гости. Най-често срещания пропуск е неизпълнение на бизнес плана, който те са представили, което е следствие от превишаване броя на посещенията и нощувките, каза още Здравко Сечков. Той посочи още, че от особено важно значение е при изпълнението на проектите да се комуникира по електронен път с изпълняващия орган. По този начин могат да се избегнат голяма част от пропуските.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache