Хамид Имамски издаде книга за позабравените корени на Родопите Това е наръчник за позабравените корени на Родопите и недоизказаните истини за тях

Родопският изпълнител Хамид Имамски разказва за забравените истини, към които ни връща фолклорът, в книгата си „Родопа – чрез миналото към бъдещето“.

2019 година за Хамид Имамски започна с издаване на дебютния му албум „Чеирен са е запалил“ и завършва с книгата „Родопа –чрез миналото към бъдещето“. В нея авторът е събрал стари истории, легенди които са възпети в родопските песни. Той казва, че това е наръчник за позабравените корени на Родопите и недоизказаните истини за тях, към които ни връща фолклора.

„Това е една книга с разкази чрез родопски песни, които не са чувани. Аз съм се стремил читателя да обърне внимание на текста, а не на музиката. Защото една родопска песен е една съдба, историческо събитие…“, разказва родопския певец.

Тази книга е подготовка за нещо по-сериозно, за една трилогия в която да бъдат описани всички песни завещани на Хамид Имамски от прабаба му – за традициите и отделен раздел за любовта.

Божидар Чолаков, БНР

3 коментара

  1. Николета каза:

    Вече я притежавам, и ще я прочета с удоволствие

  2. Красимир каза:

    Браво, птодължаваи,да,твориш,,и,пишеш

  3. Роксана Родопска каза:

    Имаме я книгата (подарък отХамид) и вече я прочетох. Браво ,Хамид прекрасно описание на бита и традиции на родопчани.Бъди все така оригинален!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache