Жълт код за силен вятър е обявен утре за Кърджали Имаме готовност, техника и персонал да посрещнем лошото време, съобщават от фирмата, която поддържа през зимата пътищата на територията на общината

Жълт код за опасни явления е обявен утре за Кърджали. Температурите ще паднат до 2 градуса. 

Синоптиците предупреждават за силен вятър в 8 области на страната – Добрич, Шумен, Варна, Бургас, Сливен, Ямбол, Хасково, Кърджали.

Ще има условия за виелици и навявания.

Фирмата, която поддържа през зимата пътищата на територията на Кърджали, разполага с необходимата почистваща техника и инертни материали и е готова да посрещне зимата. Това увери Елена Ботева от Грийн Партнерс.

Разполагаме със снегопочистващи машини, които са оборудвани с необходимите инвентари за снегопочистване. Към настоящият момент всички налични машини са в техническа изправност. Работим само със сол. Разполагаме с около 30 тона, които са напълно достатъчни на базата на опита от предишни години, но при необходимост имаме готовност за допълнителна доставка. Уличната мрежа, в границите на Кърджали, която поддържаме, е с обща дължина от 90 километра, без да са включени паркингите и площадките в града. Проблемът с паркираните коли възпрепятства качественото изпълнение на снегопочистването и разпръскването на сол, особено в по- тесните улици на Кърджали. Тук, изцяло разчитаме на съдействието на Община Кърджали и органите на МВР. Фирмата е ангажирана и с ръчното почистване и осоляване на тротоарите на главни улици и булеварди, за които също имаме хора. Към момента нямаме проблеми„, каза още Елена Ботева от Грийн Партнерс.

1 отговор

  1. Анонимен каза:

    А къде бяха на 1ви сутринта. Имаше поледиа

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache