Вандали счупиха климатика на Клуба на инвалида в Кърджали, деца първи дариха пари за нов Подета е кампания за събиране на средства за закупуване на нов климатик

Пияници повредиха умишлено климатика на Клуба на инвалида по време на Коледните и Новогодишни празници и оставиха на студено неговите членове.
На два пъти в рамките на няколко дни под влияние на алкохол злосторници се опитаха да отмъкнат метални части от външната част на климатика.

От клуба дават 500 лева за ремонт, но това не го спасява.Налага се закупуването на нов климатик. Тъй като помещението на клуба е голямо, той трябва да е голям и мощен. Климатик от такъв клас струва около 2500 лева. Това съобщи за председателят на Регионалната организация на Съюза на инвалидите в България Шенай Бекир.
Тя припомни, че наскоро организацията е получила дарение от 3500 лева от наши гурбетчии от Франкфурт на Майн. Волята на дарителя обаче е категорична-средствата да се изразходват за нуждите на децата в защитените жилища на Кърджали.

Налага се да подемем нова кампания за набиране на средства. Приходите ни са ограничени. Те са от членски внос, който е по 3 л.в годишно. Затова много
разчитаме на дарители, каза още Шенай Бекир.
Пример  дават децата от Сдружение „Ръка за помощ” от Средно училище „П.Р.Славейков” с ръководител Снежа Сиракова. Те даряват 100 лева за закупуване на нов климатик. Категорични са, че техните връстници от клуба не бива да мръзнат. Децата от „Ръка за помощ“припомнят , че 17 януари е Световен ден на
добротата и призовават кърджалийци да отворят сърцата си за благотворителност.

Шенай Бекир каза, че в момента инвалидите няма как да посетят клуба, а те стоят с грейки и се топлят с духалки. Нужни са около 2 500 лева.
Публикуваме банковата сметка на съюза за събиране на средства.

Регионална организация на Съюза на инвалидите в България
BG14STSA93000002520965
BIC: STSABGSF
Банка ДСК

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache