Владин Иванов: Масовият спорт в Кърджали умира заради безхаберието на управляващите Момчетата от "Фаворит" не губят своя ентусиазъм, въпреки че баскетболният отбор няма къде да тренира

Владин Иванов

Представителният мъжки баскетболен отбор на Кърджали „Фаворит“ извоюва категорична победа над „Чавдар“ – Троян в четвъртфиналния мач за Купата на Баскетболната лига. Въпреки че няма къде да тренират и не срещат финансова подкрепа нито от общината, нито от бизнеса, момчетата на капитана Владин Иванов не губят своя ентусиазъм и любовта си към баскетбола. Освен заради неремонтираната спортна зала „Арпезос“, капитанът на „Фаворит“ е разтревожен и от затварянето на покрития плувен басейн, и от безхаберното отношение на управниците към масовия спорт, който е социален феномен в цял свят, но и в нашия град. Ето какво споделя Владин Иванов пред Радио Кърджали:

„За момента тренираме от мач на мач. Няма къде да тренираме, не можем да вземем и домакинство тази година, поради липса на зала. Играем мачовете в други градове.

Нямаме никаква финансова подкрепа отникъде. Не смеем да провеждаме разговори, като гледаме какво се случва в града: затварят се басейни, зали не могат да се ремонтират години наред. С кого да разговаряме?! От кого да търсим подкрепа?!

Масовият спорт умира в нашата община. За отборите, срещу които играем, най-голямата подкрепа е от общините. И Ямбол, и Троян, и др. поемат разходите на отборите. В Пазарджик дори дават заплати на момчетата, затова имат 12 играчи винаги, обезпечени са с екипи и топки. Там работят, както трябва. Може би в Пазарджик футболът е по-зле. При нас футболът е приоритет. Според мен, губим масовия спорт. Наливаме пари във висшите ешалони и накрая нищо. 

Аз, като родител, трудно обяснявам на детето си защо му прекратяват тренировките по плуване. Едва успях да го накарам да развива някаква физическа активност и в един момент се казва, че не може да се практикува масов спорт. Освен да разхождаме кучето, друго не можем да направим. Упражняваме основен спорт „Разхождане на куче“. Друго не остана. И да ходим на футболни мачове да чоплим семки. Виждаме че и фенове там няма, трябва да си купим и фенове. Не знам докъде ще я докараме без масов спорт, който е социален феномен в цял свят, но не и у нас.

Ние от „Фаворит“ сме ентусиасти, няма да се откажем. Вече трета година се развиваме, въпреки всички трудности.“

2 коментара

 1. Шенкоф каза:

  Това е резултата от 16 години бетонова политика на общинската администрация.
  Само се продават парцели, земи, зелени площи, сгради никнат между блоковете вместо дървета и, градинки…
  В целия град има едно единствено игрище с изкуствена настилка за футбол!!!
  Какъв масов спорт да се развива?

 2. Анонимен каза:

  И на мен ми е трудно да обясня на детето си защо няма да може да плува.
  Жалко за нас и децата ни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache