Елис от Върбен спечели злато за Азербайджан в Истанбул   Талантливата състезателка по борба участва в силния турнир „Яшар Догу”

Елис Манолова на почетната стълбичка

Елис Манолова триумфира с титла в категория 65 кг за Азербайджан на силния турнир по борба „Яшар Догу”  в Истанбул. Тя постигна няколко победи с туш, а на финала надви категорично представителката  на домакините.

Както е известно Елис Манолова е от село Върбен, Кирковска община. Нейната кариера започва в клуб „Еньо Вълчев” в Димитровград. Преди да замине за Азербайджан, се бори за България. За родината си е донесла  европейска титла и бронзов медал от Световно първенство за кадетки.

През април миналата година завоюва европейска титла при жените за Азербайджан, а по-късно на Световното първенство се класира на трето място.

Филип Манолов  е доволен от представянето на Елис, на турнира в Истанбул той участва и като  съдия

Неин личен треньор е баща й Филип Манолов. Турнирът в Истанбул беше силен и оспорван. Участваха отбори от водещи страни в този спорт. Новата година тръгна много добре за нас, каза той за „Нов живот”.

Освен треньор Филип Манолов е международен съдия по борба, екстра категория. Може да свири срещи на световни първенства и олимпиади. В Кърджалийска област няма друг с такава категория. Гордея се, че съм кърджалиец. В нашия край има много таланти в спорта, винаги съм готов да помагам, заявява той.

В турнира по борба в Истанбул участва и женският национален отбор на България. Златен медал взе Миглена Селишка, сребърен – Биляна Дудова, бронзови – Мими Христова и Мария Оряшкова. Тайбе Юсеин остана без медал.

Валери НЕДЯЛКОВ

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache