Чанев: Общината е стопанинът на плувния басейн и трябва да осигури функционирането му Областният управител се срещна с протестиращи родители, внесли подписка с над 1400 подписа срещу затварянето на покрития басейн

Общината е стопанин на покрития плувен басейн и като такъв следва да осигури нормалното функциониране на съоръжението и възможност на децата от клубовете по плуване и водна топка да провеждат непрекъснат тренировъчен процес, заяви областният управител Никола Чанев на среща с протестиращи родители, които внесоха в областната администрация подписка с над 1 400 подписа срещу принудителното затваряне на басейна.

Държавата, в лицето на спортното министерство, отпусна близо 2 млн лева за ремонт на басейна след 25-годишна пауза. За жалост сме свидетели на лошо планиране и управление на публичните финанси от страна на общината, липса на отговорност към физическото развитие на подрастващите и неглижиране на обществения интерес, довели до затваряне на базата за профилактика в разгара на сезона, а навярно и до предоставянето й на концесия, коментира Чанев. Това е поредният пример за инвестиция без устойчивост в ущърб на гражданите. Усвоени държавни пари с кратковременен ефект.

Разбирам тревогата ви от възпрепятстването на тренировъчния процес и подготовката на децата за участие в турнири от държавното първенство и се надявам местната власт да намери рационално решение на проблема. Ако все пак се пристъпи към отдаване на басейна на концесия с решение на ОбС, ще настоявам, чрез групата съветници на ПП ГЕРБ, в договора изрично да бъде упоменато, че клубовете следва да имат достъп до съоръжението в подходящо за тях време и да бъдат освободени от такси. Недопустимо е децата да бъдат заложници на недалновидната финансова политика на община Кърджали“, категоричен бе Чанев.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache