Ловците от Велишане видяха сметката на глиган и вълк единак Овчарите обещават да ги почерпят, месеци наред хищникът тормозел селата в района

Ловната група от Велишане е доволна от слуката в събота

Необичайна слука споходи в събота ловците от група Велишане към дружина Бойно. Ръководителят им Селяхтин Осман удари с един изстрел от 60 метра шестгодишен огромен глиган. Глигите му са трофейни, очаква се да бъдат оценени най-малко със сребърен медал. Това не е първият трофей на Селяхтин Осман, който зад гърба си има 30 години ловен стаж, но смята, че той е най-хубав.

Селяхтин Осман с отстреляния от него глиган

Същия ден докато ловците дебнат по пусиите край Велишане за диви прасета, ненадейно им изскочил  вълк единак, дошъл откъм Воловарци. И на него видели сметката. Бил повален смъртоносно от Сейфетин Махмуд с един изстрел. Най-щастливи от това са чобаните в района. Месеци наред хищникът тормозел селата в района.  Плячкосал е много овце и телета, нападал е дори мулета. Признателните овчари обещали да почерпят ловците за това, че са ги отървали от вълчата напаст. Щедър пастир от село Воловарци ги поканил да си изберат най-хубавото агне.

 

Валери НЕДЯЛКОВ

 

 

 

2 коментара

  1. Енио Мориконе каза:

    Е те това е слука!! Браво колеги и все така да ви върви!!!

  2. Енио Мориконе каза:

    Е те това вече е слука!!! Браво колеги!! Продължавайте все така!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache