340 кг контрабандна паста за наргиле задържаха на МП Капитан Андреево Стоката е открита в товарен автомобил с турска регистрация, пътуващ от Турция през България за Западна Европа

Над 340 кг контрабанден препарат за пушене с наргиле (паста за наргиле), в товарен автомобил, откриха при съвместна проверка митническите служители на ТД „Южна морска“ и гранични полицаи.

На 12 януари на входящо трасе, на МП Капитан Андреево пристига товарен автомобил с турска регистрация, пътуващ от Турция през България за Западна Европа. Шофьорът, турски гражданин, представил редовни документи за превозваната групажна стока. Камионът е селектиран за щателна митническа проверка, при която, под шасито на товарното помещение, са открити 346 пакета смес за паста за  наргиле, в разфасовки от 1кг от марката „Adalya“.

Акцизната стока и превозното средство са  задържани. По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура Хасково. На шофьора на камиона е повдигнато обвинение по чл.242, ал.1,буква „Д“от  НК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache