Кметът инж. Хасан Азис дари климатик на Клуба на инвалида Десетки дарители се отзоваха се след отправения апел за помощ

Кметът на Община Кърджали инж. Хасан Азис дари на клуба на инвалида в Кърджали климатик след отправения апел за помощ. Членовете на клуба бяха принудени да мръзнат заради злосторници, които повредиха климатика му по време на празниците. Чрез Радио „Кърджали”, сайта „Кърджали бг вести” и в.”Нов живот” те се обърнаха с апел към обществеността на града за подкрепа.

Кметът на Община Кърджали е много чувствителен към проблемите на хората с увреждания. Той се ангажира с набавянето на помощни средства за придвижване  за наши членове. Бе направен специален списък по време на честването на 30 години от създаването на Съюза на инвалидите от регионалната структура в Кърджали. Помощните средства за придвижване вече са тук и предстои раздаването им. Това сподели председателят на Регионалната организация на Съюза на инвалидите в България Шенай Бекир. Тя посочи, че веднага след като научил за проблема с климатика на Клуба на инвалида градоначаликът се е ангажирал са набавянето на нов климатик, чиято цена е 2500 лв.

Ще припомним,че първи на апела за събиране на средства се отзоваха децата от сдружение „Ръка за помощ” с ръководител Снежа Сиракова, които събраха и дариха сто лева. Само за ден в сметката на Регионалната организация на Съюза на инвалидите в България постъпиха 1200 лв.

За медиите председателят на регионалната структура  Шенай Бекир посочи още, че хората с увреждания искат имената на дарителите да станат публично достояние, а те са:  Сдружение „Ръка за помощ” – 100 лв., учителски колектив на СУ ”П.Р. Славейков”-200 лв, Радослав Христов – 100лв., Бекир Салим – 200 лв., Сейхан Мехмед – ЕМСтур -200 лв.,  Любо Панайотов, месокомбинат „Родопи” – 100 лв. С по 50 лв. в кампанията са се включили и членове на Клуба на инвалида, които работят: Х. Христова, Бахтияр Халил, Хасине Мехмед и Надежда Вълкова. Сред дарителите и Бедрие Муса от Германия, дарила 100 лв.

Събраните 1200 лв. от кърджалийци след дарителския жест на кмета инж. Хасан Азис ще се използват според волята на дарителите.

В началото на годината по сметка на РО на Съюза на инвалидите в България постъпиха 3500 лв., събрани от наши гурбетчии във Франкфурт на Майн. По волята на дарителите те са за децата от защитените жилища в Кърджали. Бе закупена готварска печка. Сега нова придобивка за едно от защитените жилища е бягаща пътека. В зимните месеци децата не могат да излизат на вън, а се нуждаят от движение, обясни Шенай Бекир.

Георги КУЛОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache