Отново ловно шоу край Пчеларово  Дванадесетото състезание „Свети Хуберт” ще се проведе на 8 февруари

Традиционното състезание за ловци с кучета, работещи със стойка, по правилата на „Свети Хуберт”, ще се проведе на 8 февруари отново в землището на чернооченското село Пчеларово. При лошо време ще се състои на следващия ден. Решението е взето на заседание на Управителния съвет на Ловно-рибарското сдружение в Кърджали.

В надпреварата  ще се допускат и участници от други Ловно-рибарски сдружения от Кърджалийска област. Ще има две отделни класирания – за ловци от сдружението в Кърджали и за ловците от другите сдружения, уточни  шефът на Ловното инж. Васил Дончев.

Тази година турнирът се организира за дванадесети път. Досега осем пъти победител е председателят на ловна дружина Миладиново Георги Ангелов. Миналата година за първи път в него участва и жена – Нели Николова от Ловно-рибарското сдружение в Годеч, която се представи по-добре от много мъже.

Съдии от Националното ловно-рибарско сдружение „Съюз на ловците и риболовците в България” ще оценяват представянето на ловците и кучетата в екип.

Миналата година отборът на Ловното в Кърджали в състав Георги Ангелов и Джейхан Сали спечели националното състезание „Свети Хуберт”, което се проведе във Великотърновско. В крайното индивидуално класиране Георги Ангелов бе пети.

Валери НЕДЯЛКОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache