Спешната помощ в област Кърджали се оборудва постепенно с нови линейки Предстоят кампании за здравославен начин на живот по проекта, подкрепен от програма "Трансгранично сътрудничество Гърция-България 2014-2020"

Тази година ще приключат дейностите по трансграничния проект „Получаване на спешна ежедневна медицинска помощ, чрез насърчаване на иновациите в трансграничния регион Гърция – България“ по програма на ЕС. По него всеки месец Центърът за спешна медицинска помощ в Кърджали получава поне по една линейка.

Д-р Атанас Митков, директор на Центъра, сподели пред радио Кърджали: „Март месец ще трябва да приключим проекта по програма „Трансгранично сътрудничество Гърция-България 2014-2020“, по който получихме двете нови супермодерни линейки. Остава да направим едни кампании за превенция на здравословния начин на живот. Продължава големия инвестиционен проект, по който бенефициент е Министерството на здравеопазването за модернизация на спешната помощ. По този голям инвестиционен проект може би всеки месец получаваме по една нова линейка и вече такива има в Чорбаджийско, Джебел, Момчилград, в Кърджали. Успоредно с това върви едно обучение“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache