Феноменът на щастливата овца Из подготвяната за печат книга "Истината? По една за всеки..."

Фейлетон от Христо СТАНЧЕВ

Христо Станчев

Пасторално ширналото се поле от четирилистни детелини срещна подранилите слънчеви лъчи на новата политическа пролет. Задаваха се избори за Европарламент. Нови посоки и хоризонти поемаше държавата, в която се бе родила и мериносовата овца.

Тя вълнуващо опита две, три гами, колкото да съобщи на света, че е посетена от щастие и навлезе в полето с четирилистни детелини. Започна да пасе човешкото щастие, хрупкаше поетични, икономически, социални и всякакви други мечти и надежди, кармично и емоционално заложени във всяко листче.

-От какво се оплаква този народ!? Я, колко благоденствие са

заложили за него в това поле!- анализира състоянието на националната идентичност и виртуален просперитет овцата.

Преситена от количествата четирилистни детелини тя стигна края на  щастливия регион, очертан от ложи, комисии и банки. След което официално бе поздравена от  група държавни мъже. Те тържествено й връчиха сертификат за щастлива овца, грамота на движението „Стада без граници”, както и почетен вимпел  на неправителствената консолидирана структура „Кошари без стада”.

Ерудирани политолози, социолози, хералдици, грандове в международните отношения й обясниха, че фундаменталните науки и приложните им философски методологии, касаещи геополитическите и демографските параметри, макар и в илюзорен план още не са открили безплатното щастие.

И я изядоха.

След което наложиха одраната й кожа върху картата на

България. Тя съвпадна в мащаб едно към едно!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache