40 пакета марихуана в български автомобил откриха митничарите на МП Капитан Андреево Окръжна прокуратура – Хасково привлече като обвиняем 44-годишен български гражданин за опит за контрабанда на марихуана за 44 800 лева

 

Окръжна прокуратура-Хасково привлече като обвиняем В.В., на 44 г., български гражданин, за това, че на 20.01.2020 г., на ГКПП – Капитан Андреево, общ. Свиленград, обл. Хасково, като извършител, в съучастие с неустановено по делото лице – като подбудител и помагач, без надлежно разрешително, е направил опит да пренесе през границата на страната от Република България в Република Турция, с лек автомобил, марка „Ауди А5“, високорисково наркотично вещество – марихуана, с общо бруто тегло 11.200 кг, на обща стойност 44 800 лева, като деянието е останало недовършено по независещи от дееца причини /поради откриването на наркотичното вещество от митническите служители на МП “Капитан Андреево“/ – престъпление по чл.242 ал.2 вр.чл.20 ал.2, вр. ал.1, вр.чл.18 ал.1 от Наказателния кодекс.

Разследването по образуваното досъдебно производство се води от разследващ митнически инспектор при Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“.

На 20.01.2020 г., на ГКПП-Капитан Андреево, е извършена щателна митническа проверка на лек автомобил, марка „Ауди А5“, управляван от обвиняемия В.В., с когото от България за Турция е пътувало още едно лице – жена, на 28 г. При проверката в кухините на купето, под лявата и дясната пластмасови кори, намиращи се под задните ляв и десен прозорец на автомобила, са открити 40 пакета, съдържащи зелена суха листна маса, реагираща при полеви наркотест на марихуана. Наркотичното вещество е с общо бруто тегло 11.200 кг и е на стойност 44 800 лева. Същото е иззето при проведените следствени действия, ведно с лекия автомобил.

С постановление на Окръжна прокуратура – Хасково, от 21.01.2020 г.,  В.В. е задържан за срок от 72 часа, в рамките на които предстои да бъде внесено искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него. Разследването по случая продължава.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache