Илкнур Кязим поиска от АПИ ремонт на републиканските пътища в Момчилград Тя посочи, че особено тежко е състоянието на пътя Момчилград - Равен - Нановица - Гургулица - Зорница, който е дълъг почти 28 километра и е единствената връзка със света за близо 3 000 души, които живеят в района

Ремонт на пътищата от републиканската пътна мрежа на територията на община Момчилград поиска кметът Илкнур Кязим по време на срещата си с председателя на управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Георги Терзийски.
„Срещата се състоя по наше настояване. Състоянието на републиканските пътища на територията на общината е изключително лошо и е необходимо държавата да отпусне средства за спешни ремонти.
На места асфалтовата настилка липсва, а участъци от пътищата са опасни за преминаване“, заяви Илкнур Кязим. Тя посочи, че особено тежко е състоянието на пътя Момчилград – Равен – Нановица – Гургулица – Зорница, който е дълъг почти 28 километра и е единствената връзка със света за близо 3 000 души, които живеят в района.
„Връчихме на г-н Терзийски подписка, организирана от инициативен комитет, в която са се включили над 1 000 души. Получихме уверения, че в тази година ще бъде възложено проектиране за основен ремонт на пътя. Г-н Терзийски пое ангажимент след края на зимния сезон да бъде извършено машинно изкърпване на най-компрометираните участъци“, каза Илкнур Кязим.
В АПИ тя е разговаряла и за ремонта на други важни републикански пътища като 9-километровия участък от Момчилград по посока Крумовград, както и за 11-километровия участък от пътя Момчилград – Подкова. „Надявам се, че обещанията, дадени на срещата в АПИ, ще бъдат изпълнени и държавата ще отпусне пари за ремонти на основните пътища от републиканската пътна мрежа в общината“, заяви Илкнур Кязим.

6 коментара

 1. анонимен каза:

  Браво на кметицата. Изглежда амбициозна. Май ще оправи нещата. Добре, че се е сетила и за пътя Момчилград – Подкова. Що народ е пътувал по него. И сега ще се намерят, виждате какво става през лятото по пътя Кърджали – Маказа.

 2. Аноним каза:

  А какво ще стане мостът за с.Птичар.Кметицата да дойде да види пътя за Птичар в какво положение е.Как пътуват тези деца и работещи по този път.Колите с които се минава по пътя Птичар-Момчилград не могат да излизат от сервизи зарати свлачиштата всеки месец се налада да се ремомтират.А да не говорим за линейките които не идват на селото и казват по телефона донесете болния до Каменец.

 3. Наблюдател каза:

  А в Кържали кога ще има ремонти на улиците? Локалните платна във Възрожденци са като взривени. За побъркващата мръсотия да не говорим. Човек да се отчая.

  • Коко каза:

   Ако някой от общинарите се качи в един автобус № 13 и пообиколи Възрожденци, ще види, че в този квартал има толкова боклуци, колкото внесохме от Италия.

 4. Сеихан каза:

  А пътя рудник звездел конче токачка асфалт няма вече за този път нищо не се говори

 5. КОКОНЧЕ каза:

  Пътят за село конче след рудник звездел, е най лошия път в цялата кърджалийска област. Кмета на село Конче и кметовете на другите села които използват този път зощо спят толкова години, защо не организират подписка, защо сме ги избрали като няма да действат за подобраване на условията на живот на избирателите на ДПС. Хората вече наричат този път (ПЪТЯТ НА ДПС) Даже на планината над този път пише ДПС.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache