Още трима са заразените с кучешка тения в Кърджали Това сочат данните от седмичния надзор в две лекарски практики в града, който осъществяват от Регионалната здравна инспекция

През изминалата седмица са открити нови три случая на заразени с ехинококоза /кучешка тения/ в Кърджали. Това сочат данните от седмичния надзор в две лекарски практики в града, който осъществяват от Регионалната здравна инспекция.

От РЗИ в Кърджали обявиха грипна епидемия в областта. Учениците са в грипна ваканция до днес до 3 февруари. За миналата седмица заразените с грип и остри респираторни заболявания  вече са 103-ма в две лекарски практики. За предходната седмица са били 47.

Установен е и един пациент с туберкулоза.

Болните от варицела, регистрирани през миналата седмица са 36.

 

6 коментара

 1. анонимен каза:

  Някой беше казал, в един град има ли бездомни кучета, това е символ на беднотия, че нещата в него не вървят. Улиците на Кърджали са пълни с бездомни кучетата. Най-отчайващото е, че най-много са около сградата на общинската администрация, която трябва да решава проблема със скитащите кучета. Какво да коментираме – просто е гнусно.

 2. Анонимен каза:

  Много бездомни кучета – само общината ли е виновна. Вината е във всички нас. Ние ги изхвърляме като ненужна вещ, когато ни омръзнат или остареят. Какво правим като общество не само за бездомните кучета, а и за възрастните хора, за инвалидите, за мизерията около нас – възмущаваме се, но подминаваме и разчитаме някой друг да свърши нещо. А случаите на заразени сигурно ще се увеличават пропорционално на скитащите бездомничета!

 3. Анонимен каза:

  Ами то , като не ги прибират кучетата и без това са си опастни, нападат, спят на тревните площи в Пентагона, където си играят децата…Безобразие!

 4. Наблюдател каза:

  Нищетата дебне от всяко ъгълче на Кърджали. Мръсотия, крастави кучета, огромна популация на скитащи котки, крави и кокошки. И не можеш да кажеш истината, защото следва отмъщение.

 5. Крадлив-СУДЖУУУУУК каза:

  Алууууууу не се оплаквайте бедния народ отдавна е болен от шап,чума,луда крава,и т.н и за всичко е виновни фалшивата,крадливата,корумпираната “ демокрация“ на прехвалените ни управници

 6. Оптимист каза:

  За съжаление нещата стават все по-лоши. Спасение не дебне от никъде.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache