Подменяйте! 3981 лични карти и 2132 паспорта са издадени от началото на  годината Областната дирекция на МВР в Кърджали предприе специални мерки съвместно с общините и областната администрация за нормалното обслужване на  гражданите

Магистрати и служители от Районния и Окръжния съд в Кърджали първи се възползваха от предоставената от Областната дирекция на МВР в Кърджали възможност за изнесен прием на заявления за лични документи. Мобилна станция и четирима служители от сектор „Български документи за самоличност“ извършиха услугата на място в Съдебната палата. 37 съдии и съдебни служители са пожелали да им бъдат издадени нови лични документи.

12 водачи на МПС са подали заявления за подмяна на свидетелствата им за управление, каквато възможност дава обслужването с мобилна станция при условие, че желаещите за услугата нямат неплатени глоби. Масово плащането се е извършвало през ПОС терминалното устройство на сектор „БДС“.

От началото на тази година в областта са издадени 3981 лични карти /срещу 1551 за същия период на 2019 г./, 5132 паспорта /2761 за периода през 2019 г./ и 900 свидетелства за управление на МПС /700 през 2019 г/. Видно от статистиката през 2020 година натоварването на сектор „БДС“ е нараснало двукратно.

С оглед на големия брой лични документи с изтичащ срок на валидност през тази година ръководството на Областната дирекция на МВР в Кърджали предприе специални организационни мерки съвместно с общините и областната администрация за нормалното обслужване на  гражданите. Припомняме на ръководителите на институции, учреждения, фирми, кметове на общини и на населени места, че с предварително направена заявка може да бъде организиран прием на заявления на лични документи с мобилни станции на място. Телефони за по-подробна информация: 0361/ 69 208, 69 355.

Нови гишета, мобилни станции по населени места и подкрепа от общините ще улесняват гражданите в област Кърджали при издаването на лични документи. През тази година предстои да бъдат подменени 113 хиляди лични карти, паспорти и шофьорски книжки.

От полицията увериха, че всички гишета на сектор „Български документи за самоличност“ са в готовност да работят на удължено работно време с оглед на очаквания наплив от желаещи да подменят личните си карти  и паспорти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache