Приемат графика на заседанията на Общинския съвет в Кърджали днес Бюджетът за 2020 година ще бъде разгледан и одобрен на февруарската сесия

Инж. Ахмед Юсеин

На  днешното заседание Общинският съвет в Кърджали ще приеме план-график за заседанията на Общинския съвет през 2020 година. Според предложението на председателя инж. Юсеин Ахмед заседания се предвиждат през месеците януари, февруари, март, април, май, юни, юли и септември. За тях са определени и точки, които ще бъдат разглеждани.

Бюджетът на община Кърджали за 2020 година ще се приеме през февруари. Тогава ще се обсъдят програми за управление и разпореждане с имоти общинска собственост и земи от общинския поземлен фонд. Ще се приеме отчетът за изпълнението на Програмата  за устойчиво развитие на община Кърджали през мандат 2015-2019 г. и ще се одобри такава за мандат 2019-2023 година. На сесията през март ще се дебатира оптимизацията на училищната мрежа и програмата за развитие на туризма през  тази година.

В дневния ред на заседанието през април е предвидено да се включат въпросите за състоянието на общинската собственост и резултатите от нейното управление през 2019 г., както и развитието на социалните услуги през миналата година и развитието им през следващата.

През месец май местните парламентаристи трябва да приемат годишните отчети на общинските търговски дружества, през юни – плана за финансовото оздравяване на община Кърджали, през юли –  изпълнението на общинския бюджет към 30 юни, а през септември ще разгледат проблеми, свързани с новата учебна година в училищата и детските градини.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache