Директорът на Дома на културата Васил Василев напуска поста поради пенсиониране Оптимизация на щата в културната институция в Кърджали обсъждат днес общинските съветници

Оптимизация на щата в Дома на културата в Кърджали обсъждат днес в членовете на комисията по култура в Общинския съвет. Според запознати ще бъдат намалени щатните бройки в духовия оркестър.

Васил Василев, директор на Дома, заяви, че се оттегля по свое желание от поста поради навършена възраст за пенсиониране. Той очаква решението на Общинския съвет за бъдещето на културната институция като се надява да не бъдат засегнати детските музикални школи.

17 коментара

 1. гражданин каза:

  Началото на края на един от символите на културата в нашия град.

 2. Мирослава Михова каза:

  Браво бе! Машалах, както се казва! Айде затрийте и културния дом, както затрихте спорта и го закривайте този град окончателно! Срам и позор, щото за едни пари става дума пак – дали ще забогатеете с тази икономийка?!

 3. Анонимен каза:

  Символ, с повече от 50 годишна история, ако не се лъжа.

 4. Петров каза:

  Г-н Василев си е ПОДАЛ оставка в знак на протест и несъгласие с готвените съкращения. Става въпрос не само за духовия оркестър, но и за оперетата и други формации. Това съкращение ще бъде подписано от нов директор-калинка ,със сигурност неспециалист в областта на културата.

 5. Н. Георгиева каза:

  Поредно доказателство за безхаберието и ниското ниво на култура на местните управленци от 30 години насам. Жалко за Кърджали!

 6. Хххххх каза:

  Че оперета има ли в културния дом! Имаше преди 20 години….За какво е духовия оркестър – за 3 участия на година ли! Хайде де…стига са яли народна пара. Всеки запознат знае за какво става въпрок.

  • Х. Делчев каза:

   18.11 ,че си безхаберник това е ясно! Но безхаберник да дава мнение-това вече е вредно за обществото!

 7. А.К.С каза:

  Браво!! Чудесно!! Един от символите на града с толкова дългогодишна история ! Един ансамбъл, който се завръща от турнета с призови места, представяйки БЪЛГАРИЯ и КЪРДЖАЛИ! Оперетен театър , който откакто се помня все са ни карали от детската градина и учиилище на представления! Духовия оркестър, която на всеки един празник създава настроение! Детските школи … токова много деца посещават тези школи, срамота е!
  БРАВО, КМЕТЕ, БРАВО! ЗАТРИЙ И ТОВА!
  БЮДЖЕТ ИМА, А ЩЕ СЕ СЪКРАЩАВАТ ЩАТОВЕ!
  СРАМОТА И ПОЗОР!!!!
  ПАРИ ИМА, НО НЕ И ЗА КУЛТУРА, А ЗА ДЖОБА НА ОБЩИНАРИТЕ!!!!

 8. Някой каза:

  Браво на един човек-прост от село Мост! Къде е културата и историята на града ни? Няма човек от нас, който да не е минал през школите на Дома на културата, това средище на българщина! Наглост! И на това посегнахте, безочие и простотия, нямам думи. Не си мислете че ще търпим това потъпкване на средището на културата!

 9. Анонимен каза:

  Би трябвало да изберете Гинка Захариева за нов директор. Тя познава в детайли дейностите в Дома на културата,както и проблемите които ги съпътстват. Помислете върху това предложение…….!

 10. Анонимен каза:

  Оптимизиране = съкращение!!!
  Оставете поне този храм на културата в града! А на В.Василев ‘ поклон, че отдаде живота си, енергията си, силите си да го съхрани през трудните години!!!

 11. Анонимен каза:

  Възмутително! Преди години съкратиха синфоничния оркестър! Хора , които са отдали живота си на музиката! Музикант не се става за един ден! Трябва талант и много много труд! Срамно е че зависят от хора без талант , разбиране и любов към културата ! Засрамете се и не пипайте школите по музика и танцовия състав! Не ви ли е грижа къде са децата на града! Някъде да научат нещо спецялно или на улицата да се друсат и вършат глупости! Какво ли ви пука ? Не талантливи , не културни еднодневки наречени управа а града! Дома на културата не е само здание! Това е живота, душата , таланта на хиляди хора минали през школите! Това е традицията която поколения носят в себе си! Съкратители! Съкратете си заплатите , и без това сте некомпетентни по въпросите на културата !

 12. Добродетел каза:

  УНИЩОЖЕНИЕ!!!Така,,процъфтява „КУЛТУРАТА в Кърджали!!!

 13. Анонимен каза:

  dps sa teroristi.

 14. Анонимен каза:

  Г-Н Кмете,когато има 5 деца които искат да посещават Културния дом той трябва да работи,когато има 10 деца които искат да спортуват спортната зала трябва да работи,когато има 20 деца които искат да плуват басейните трябва работят защото ГОСПОДИН КМЕТЕ това са неща направени за хората а не за печалба и ваша работа е да осигорите тези неща за гражданите на града.А ако не можете значи не ви е там мястото.

 15. анонимен каза:

  ужас

 16. Анонимен каза:

  Ей кермит вземи се в ръце и си събери акъла

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache