Организаторите на подписката за Дома на културата не дойдоха на  среща с кмета на общината

Кметът на община Кърджали  инж.Хасан Азис отправи днес  на заседание на ОбС покана  за среща към  присъстващите в залата предполагаеми  представители на инициативния комитет, който събра подписка против оптимизацията в  ОЦКМД. Срещата трябваше да се проведе в общината след приключване на заседанието. Инж. Азис изчака около 30 минута  в кабинета си организаторите на подписката, но те така и не се появиха.

Преди началото на срещата въпросните лица, присъствали на сесията публикуваха снимки от среща с областния управител Никола Чанев, който подкрепи исканията им.

Организаторките, чиито имена и телефони за контакт липсват във внесената в общинска администрация подписка, не сметнаха за необходимо да дискутират  въпросите, касаещи ОЦКМД с кмета на община Кърджали, която финансира с общински средства бюджета на Дома. Поведението им  общинската администрация приема като знак, че  подписката не е организирана за поставяне на конкретен проблем, а е дирижирана и организирана от друга институция за постигане на други цели.

3 коментара

  1. obstinar каза:

    Canev vmesto da raboti za optimalnoto funktsionirane na kulturnite i obrazovatelni institutsiyi sizdava ili ucastva v intrigi.Nay prostashko e da spekulirash na etniceska, religiozna, politiceska i na patrioticna osnova.Samo zaradi himna li tryabva da se dirjat pensioneri na rabota.

  2. Един от оркестъра каза:

    Не само за химна,но няма как да разберете. Културното възпитание се изгражда от детството, но на повечето управляващи това се губи.

  3. Гражданин каза:

    Не пипайте оркестъра! Не пипайте нито една бройка от културата! Не става въпрос само за химна! Става въпрос за всички местни и национални празници! С този оркестър, с гвардейците и мажоретките Кърджали се прослави из цяла България! Ние гражданите на Кърджали се чуствахме горди за това, че сме българи! Не решете това, което е градено с години! И четете повече история ! Когато през 1942 година Англия обявява война на Германия Чърчил събрал всички министри, за да видят откъде да намерят пари за оръжие, бомби, самонети. Един от министрите станал и казал – Много лесно ще отрежем парите за култура. Тогава Чърчил се изправил и казал : Като няма да имаме култура за какво да воюваме, за какво да се бием?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache