В „Йовков“ Ромео и Жулиета говорят на английски в Деня на Св. Валентин

В СУ „Йордан Йовков“ в Кърджали отбелязаха Деня на влюбените – 14-ти февруари с откъс от Шекспировата трагедия „Ромео и Жулиета“ в изпълнение на английски език .

Под вещото ръководство на учителите си – госпожа Янева и госпожа Симитчиева учениците от английските паралелки на девети и десети клас се превъплътиха в непреходните герои на Шекспир. Асен Бонев от 10 а клас влезе в ролята на Шекспир и запозна зрителите с това, което предстои да гледат, а в ролите на Ромео и прекрасната Жулиета влязоха Петър  и Синем от 9 а клас.  Сцената бе толкова автентично изградена, че всички – и участници, и публика се пренесоха в Средновековието, в прекрасната градина на Жулиета, под чийто балкон въздишаше влюбеният Ромео.

Режисьорите и участниците се бяха погрижили и за невладеещите английски език. На интерактивен дисплей за тях течаха субтитри на български език.

След приключване на пиесата много от присъстващите се снимаха за Деня на влюбените в инпровизираната „градина на Жулиета“, под балкона на Любовта.

Клуб Журналист и клуб Фотосвят

1 отговор

  1. Анонимен каза:

    Браво!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache