Кметът на Кърджали към БСП: Питайте областния управител защо не прехвърля земята на кучешкия приют До този момент борбата с бездомните кучета в града не е в наша полза, не прехвърлям вина на никого, каза Хасан Азис

Важен  проблем за нас в общината е проблемът с бездомните кучета. Казвам го пред вас пред нас  кметът  призна, че сме изгубили в много голяма степен битката с бездомните кучета. Получихме, информация, че не е намерено време парцелът за приют в  село Седловина, който е на земя държавна собственост,  да бъде актуван и прехвърлен  на общините. Ако проблемът е в е това, че областният управител отказва на кметовете да го даде този парцел предлагам да излезем от името на целия Общински съвет с едно настояване в най-спешен порядък това да бъде свършено, каза от трибуната  на последната сесия на Общинския съвет в Кърджали общинският съветник от БСП Милко Багдасаров.

До този момент борбата с бездомните кучета не е в наша полза. Не сме го решили. Не бих искал от тази трибуна да прехвърля темата към друга институция в случая към областния управител, тъй като този въпрос е повече от четири години . Трябваше да се направи един много елементарен административен акт – мястото, което е одобрено от мен и моите колеги от цялата област е един имот, който се намира срещу село Седловина. Тези около 40 декара ние поискахме да бъдат прехвърлени на община Кърджали заедно с другите общини. Кажете какво още трябва да направим областният управител да направи това прехвърляне на общините, за да може ние да изградим този приют. Ако ние не изградим този приют няма да можем да бъдем ефективни за решаване на проблема с бездомните кучета, отговори кметът на общината инж. Хасан Азис на повдигнатия от Милко Багдасаров въпрос.

Градоначалникът съобщи, че е имал среща с министъра на земеделието, поставил е въпроса пред министър-председателя преди година и нещо. Моята молба е, тъй като административно и на базата на многобройните срещи, които сме имали с областния управител в продължение на четири години, не сме  решили този въпрос,  предполагам, че и колегите от ГЕРБ няма да  могат да го решат, нека групата общински съветници  на БСП да поискат среща с областния управител. Ако решите, вземете и други и общинските съветници, моля да отидете при областния управител  лично да се запознаете с причините, заради които тези 40 дка не се предоставят на община Кърджали, обърна се кметът към Милко Багдасаров.

Повече от четири години не можахме да решим този въпрос. Не прехвърлям вина към никого, въпросът е на диалог и ефективно управление на институциите, заяви инж. Хасан Азис.

По отношение на приюта имам информация, че  в преписките, които вървят между общинска администрация и областна управа, общината не е представила необходимите документи за терените в Седловина и това е причината да не се движат нещата. А този въпрос е изключително важен, защото всички страдат от бездомните животни, каза от трибуната общинският съветник от ГЕРБ Гроздан Колев. НЖ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache