Кървавият Свети Валентин на Ал Капоне По нареждане на мафиота в гараж в Чикаго са застреляни конкурентни гангстери с автомат "Томпсън"

Изкуството да водиш гангстерски войни придобива нови измерения. По нареждане на Ал Капоне в гараж в Чикаго са застреляни конкурентни мафиоти с автомат „Томпсън“. По онова време това оръжие се е считало за върхово технологично постижение.
Клането на Капоне обаче – убити са седем души – в деня на Свети Валентин е безпрецедентно и шокиращо дори за жителите на Чикаго.
Жертвите са част от бандата на Джордж „Бъгс“ Моран, която дълго време е пречила на Капоне и неговите операции, свързани с контрабанда на спиртни напитки.
Планът е бил следният – да се примамят колкото се може повече хора на Моран в гараж на ул. „Норт Кларк“ 2122 и да се избият до крак. Обикновено като примамка се използва контрабанден алкохол. До ден днешен обаче не е ясно какво точно е накарало бандата на Моран да влезе в този гараж.
Колкото и странно да звучи, Франк Гусенберг – една от жертвите – е открит жив. Той дори идва в съзнание за кратко в болницата. Верен на гангстерския код, Гуеснберг умира, без да издаде когото и да било. „Няма да говоря. Никой не ме застреля“, казва той преди да издъхне.
Полицията не успява да арестува никого, тъй като на мястото на събитието не е имало никакви очевидци. Нямало съмнение обаче, че това е работа на Ал Капоне.
Що се отнася до автоматите „Томпсън“, те намират сериозно приложение и по време на Втората световна война. Въпреки това ще останат известни в историята като любимото оръжие на мафиотите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache