Нова мярка: Пенсионерите да пазаруват само от 5 до 8 сутрин?

Нова мярка срещу разпространението на коронавируса обсъжда Националния оперативен щаб. Това разкри премиерът Бойко Борисов при посещението си в завода на Национално интенданство в Калафер, където се шият защитни къстюми. Идеята е най-уязвимата група – възрастните хора в предпенсионна възраст и пенсионерите да пазаруват в хранителните магазини само сутрин от 5 до 8 часа например.
МВР и здравеопазването да обикалят паркове и градинки и да карат хората да не се събират и да си стоят вкъщи е друга заповед, която Борисов е дал от днес. На полицията е дадено и право да проверява кой накъде отива с личния си автомобил.
Министърът на отбраната Красимир Каракачанов каза, че днес се провежда учение в зала Арена Армеец в София да бъде превърната в полева болница с 500 легла. В държавния резерв и при военните има още 15 000 легла, които могат да се използват при нужда за полеви болници.
Блокираме износа на аналгин хинина и всички останали хининови лекарства, обясни още Борисов на придружаващия го вицепремиер Красимир Каракачанов. Във фармацията се въвеждат извънредни мерки, за да бъдат произведени още от тези медикаменти.
Проблеми с транспорта в Европа пък бавят доставката на специално лепило от Германия за защитната мембрана на предпазните костюми, обясниха производители пред Борисов.

2 коментара

 1. Анонимен каза:

  А лекарствата кога ще си ги купуваме? Сигурно след 08 часа.

 2. gogo каза:

  koito nyama s kakvo da pazaruva bezrabotnite
  i ostanalite desa pensiyoneri pomogni daite
  malko pomos inaci bes lekarstva bes hrana
  ste omrem nemoce i dahodim i daskarame
  pone edna nanisa blogodarimvi

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.