Социалното министерство с телефонна линия за психологическа подкрепа за възрастни хора

От утре до края на извънредното положение колцентърът на Министерството на труда и социалната политика (МТСП) – 080088001, ще предоставя безплатна психологическа подкрепа за възрастни хора и хора с увреждания. Това съобщиха от пресцентъра на социалното министерство.

За целта са били подбрани доброволци – психолози и студенти по психология и социална педагогика от Софийския университет „Св. Климент Охрдиски“, които всеки ден от 9.00 ч. до 17.00 ч. ще консултират нуждаещите се.

Колцентърът на МТСП ще продължи да дават и актуална информация за въведените мерки в социалната сфера до края на извънредното положение, както и по теми, свързани с организацията на работа, правата на работещите, предоставянето на социални помощи и др.

В подкрепа на семействата и децата продължава да бъде националната телефонна линия към Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) – 116111. На нея родителите също могат да получат помощ от психолог.

От тази седмица психолозите и логопедите в центровете за обществена подкрепа, детските центрове и центровете за социална рехабилитация и интеграция също са в готовност да консултират потребителите на услугите и техните семейства се по телефон, скайп или вайбър. 

Специализирана подкрепа могат да получават и регистрираните в бюрата по труда.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.