Живот на село по време на пандемия: Корона вирус ли? Какво е това нещо, бе?

От десет дни сме на село, подгонени от корона вирус и изпълнявайки заръките на правителството да си седим вкъщи.

Натоварихме в колата децата, кучето, запасихме се с храна като за последно и отпрашихме на безопасно според нас място – на село, което се намира близо до град Хасково.

Разтварихме багажа и заключихме вратата на двора, нещо което не ни се бе случвало. За щастие имахме няколко прекрасни дни и започна едно чистене на трева, прекопаване на градината, все обичайни за село неща – и децата щастливи и ние спокойни за тях.

Все пак ни се наложи да отключим портата, за да изхвърлим боклука. Изумлението ни беше огромно, явно в селото само ние бяхме притеснени. Животът тук си течеше както и преди. Насядали един до друг „сладкодумци“ на по бира пред магазина, децата ритат топка, а майките разплитат клюки.

Корона вирус ли? Какво е това нещо, бе?

Чудех се докъде може да стигне безотговорността на някои хора. Това, което е забранено, явно не важи за село. Село, което се намира на петнадесетина километра от Хасково.

Всичко това ме тревожи, само защото искам да си върна живота отпреди.

Хора, няма да стане така!Пазете живота на другите!

Добре че заваля сняг, сякаш природата искаше да ни помогне още един път, като ни даде ясен климатичен сигнал, че е време за домашни занимания, кулинарии и игри в семейството.

Костадинка ИВАНОВА

1 отговор

  1. Недоволен каза:

    Не само във вашето село е така. Къде са органите на реда или забраните важат само за градовете. Безхаберието понякога граничи с простотия

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.