Стамен Белчев: Нямахме поставена цел за шестицата, но има разочарование

Наставникът на Арда – Стамен Белчев, даде интервю за Gong.bg, в което заяви, че пред отбора не е била поставяна цел влизане в шестицата, но въпреки това има разочарование. Треньорът сподели как протичат заниманията на тима при тази сложна обстановка и отправи пожелание към всички българи.

– Г-н Белчев, къде ви намирам? Какво правите напоследък, в освободилото се така свободно време?

– Във вкъщи съм. На вилата, в едно село до Хасково. Спазвам инструкциите, които са дадени.

– Арда е първият отбор у нас, който подновява организиран тренировъчен процес чрез специална онлайн платформа. Как премина първата тренировка?

– Да, днес направихме първа тренировка. Получи се много добре за начало. Така че ще продължим и занапред всеки ден да тренираме и да поддържаме някакво ниво на тренировъчен процес.

– Каква е реакцията на вашите възпитаници след тази първа тренировка?

– Много добра. Тренираме, шегуваме се за някои неща, говорим си през това време. Не че и без това не се чуваме и не си говорим, но друго е, когато всички се видиме на живо да коментираме някои неща.

– Интересни са следните факти. Арда бе един от първите клубове, които призоваха за прекратяване на първенството. БФС взе решение, че шампионатът ще продължи и същевременно вие сте първият тим след това решение, който започва тренировки. Как ще го коментирате?

– Не искам да коментирам това кога се подновява шампионата. Това ще каже Националния кризисен щаб, начело с генерал Мутафчийски, така че, когато те преценят, че е възможно де се поднови първо тренировъчния процес и после първенството, ще го приемем. Така че не е нужно да коментираме. Предполагам, че всички отбори поддържат някакъв тренировъчен процес, макар и индивидуален, което е нормално на този етап. Не искам да коментирам. Ситуацията е сложна, футболът ни липсва на всички. Но ще трябва да се справим, това е положението.

– Независимо от сценария, по който ще се развие efbet Лига, дали ще я прекратят, дали ще се изиграят два мача или пък ще бъде в пълен формат, вие оставате извън първата шестица. Носи ли това някакво разочарование, тъй като преди началото на сезона изглеждаше, че имате амбиции за нещо повече?

– Както и да завърши първенството, пред нас нямаше за цел да сме в първата шестица в никакъв случай. Дори не смея да твърдя, че някои футболисти се натовариха психически и прегоряха малко с тази идея. Да, имаме разочарование, защото имахме шанс да влезем в нея, което беше истина. Но тези две загуби, които направихме в първите два кръга на пролетта ни лишиха от това.

– През зимата клубът привлече изцяло български футболисти. Например през лятото селекцията беше преобладаващо от чужденци. Това целенасочено политика за бъдещето ли е?

– Не искам да коментирам за бъдещето, това е засега. Така решихме през зимата. Сега ще видим при новата ситуация как ще действаме. По какъвто и начин да завършим първенството ще преценим дали ще привличаме чужденци или не. Ако има български футболисти, които можем да привлечем и сме сигурни, че ще ни свършат работа, със сигурност ще привлечем български футболисти.

– Какво е вашето послание към хората в тези по-особени времена?

– Моето послание е, че трябва да спазваме инструкциите на Националния кризисен щаб. Да, тежки са времена за всички, но най-важното е здравето. Аз съм сигурен и вярвам, че ще се справим по най-добрия начин. В най-скоро време пак ще се радваме на футбола и изобщо на живота в България и света. Пожелавам го от сърце това да се случи възможно по-скоро.

1 отговор

  1. inj.djani mehmed каза:

    napilno sim solidaren s izkazvaneto na st.trinora st.belchev che otbora arda shte nameri sili da mobilizira sebesi i da se klasira tam kideto mu mjastoto .nie vjarvame isme zad girba na otbdra.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.