Илкнур Кязим към момчилградчани: Единствено, ако сме единни, можем да преборим вируса

Уважаеми жители на община Момчилград,
Почти от всяко семейство някой е в чужбина. Всички имаме роднини в Турция, Германия, Холандия, Белгия, Франция и т.н. На нито един от тях не му е било лесно да се раздели със семейството си и да замине. Ние, които останахме в България, чакаме лятото, за да видим нашите деца, родители, роднини или приятели. Да, световната глобализация позволява безпроблемно придвижване до всяка една точка на света.
В резултат на пандемията от коронавирус, много жители на общината се завърнаха по родните места. Обръщам се с голяма молба към тях – моля ви, спазвайте карантинния 14-дневен срок и всички указания на Националния кризисен щаб! Имам сведения, че някои от вас пренебрегват тези указания, с което застрашават здравето на всички. Не е сега времето да гостувате на роднините си. Всеки, който се е завърнал от чужбина, е длъжен да остане 14 дни под карантина, което означава да стои 14 дни у дома, без да излиза никъде и без да има контакт с когото и да е, и ако няма никакви симптоми, едва тогава може да излиза до магазин, аптека или лекар, но не и да се разкарва навън. Ако има симптоми, трябва незабавно да поиска съдействие от здравните власти на територията на област Кърджали, но не и да отиде при личния си лекар или в която и да е болница. Тези ограничения важат за всеки един български гражданин, независимо дали се е върнал от чужбина или живее в България. Голяма част от света е под карантина и всеки един здравомислещ и отговорен човек трябва да даде своя принос в борбата срещу вируса. Чрез спазването на тази 14-дневна карантина, ние ограничаваме разпространението на вируса и даваме възможност на медиците по света да намерят средство за неговото унищожаване.
Моля ви, бъдете дисциплинирани и отговорни както за своето здраве, така и за здравето на всички останали. Единствено и само ако сме единни, можем да преборим този вирус. В противен случай рискуваме живота на нашите родители и всички онези, които са с хронични заболявания и имунната им система не е достатъчно силна да се противопостави на заразата.
Нека си помогнем сами, ако искаме и Бог да ни помага!
Бъдете здрави!

От Фейсбук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.