Контролират с дрон има ли струпване на хора в Кърджали

Областният управител Никола Чанев и директорът на ОД на МВР старши комисар Атанас Илков инспектираха спазването на ограничителните мерки срещу разпространението на коронавирус в Кърджали. За пръв път след обявяване на извънредното положение бе използван дрон за оглед от въздуха. Устройството бе спуснато над кв. „Боровец“, за да се установи има ли струпване на хора. Снимките показаха, че кварталът е пуст в понеделнишкия следобед. Безлюдна бе и Градската градина в центъра на Кърджали. В парк „Арпезос-север“  обаче бяха засечени велосипедисти, възрастни хора по пейките и момичета в една от беседките. Областният управител и директорът на ОД на МВР предупредиха посетителите в парка да се приберат по домовете си, да спазват ограниченията и да се съобразяват с препоръките на  Националния оперативен щаб. Глоба от 5 000 лева ще бъде налагана за престой в паркове и градинки.

Намерението на властите е дронът да бъде използван и в последващи акции срещу евентуални нарушения на противоепидемичните мерки.

Без инциденти протича работата на четирите контролно-пропускателни пункта в Кърджали. В днешния първи ден от седмицата са проверени 2 970 моторни превозни средства. От тях 48 са върнати като пътуващи без основателна причина.

8 коментара

 1. Анонимен каза:

  Да пуснат дрона към стотните блокове във възрожденци, на махалата хората са изрядни да видят около гранд магазин шенел какво става, конпания от 10-12 човека на едно място. Сутрин си пият кафето след обед си правят скаричка .

 2. anonimen каза:

  Много добра идея за оглед с дрона над кв.Боровец но само на 100м от дирекцията на полицията се събират хора от махалата в фризьорски салон да не говоря ,че кафета се отварят от наемалите им и то в централните части на града,визирам улици Сан-Стефано и Тутракан( кафе Инфинити и кафе Саварона).
  Това ,че отвън личи ,че няма никой не е така идват и се заключват от вътре.
  Време е за „парични честитки“ на въпросните лица ,които проявяват своеволия и надменно поведение.
  Никой не е над закона!

 3. Една каза:

  Може и до 14,15 и16 блок. Кафене, биричка и гости в карантина.

 4. Кв боровец каза:

  До 30.03.2020..h19,49.ела да видиж бе маймуно кв .боровец ,дали се събират ,гавориж на езус ,всичи те хара си спазват ,ограничителните мерки срещу разпространението на коронавируса.пре 15 минути си има служители в квартала , досега нито един проблем нее имал ,ако имаше ,1 месец щяхя да обявят че несе спазва ,те хора от ваз мнг по добре си знаят ,ка касе пазят в кв боровец нямя ,болни и нямя дя имат това даго знаете ,аптали ,

 5. anonimen каза:

  До кв.Боровец дата 30.03.2020г 22:21 ч :
  Преди да обиждаш прочети внимателно написаното и ще разбереш ,че не визирам никой от квартала!
  Написано е много ясно и разбираемо!

 6. anonimen каза:

  Тоест не визирам квартала а единични хора от там ,които се събират по гореспоменатите обекти

 7. Изтина каза:

  Да ве попитам има ли контрол нат рибарите и къде е ИАРА и полицията защото там има по 30_40 рибара и никой не ги следи имам в предвид Гледка долу на тополите , Островица и Широко поле

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.