Община Кърджали удължава до 30 юни срока за плащане на местни данъци с отстъпка

Община Кърджали удължава с два месеца срока до 30 юни за плащане с отстъпка на местни данъци за недвижими имоти. Срокът за плащане на такса битови отпадъци остава непроменен – ползване на отстъпка от 5% при плащане на задължение в пълен размер до 30 април. От Дирекция „Местни приходи“ разпространиха съобщение до всички данъкоплатци:

 

СЪОБЩЕНИЕ НА ОБЩИНА КЪРДЖАЛИ

ДИРЕКЦИЯ  “МЕСТНИ ПРИХОДИ”

 

УВАЖАЕМИ ДАНЪКОПЛАТЦИ,

Уведомяваме Ви, че в ДВ, бр. 28 от 24.03.2020 г. е приет и публикуван Закон за мерките и действията по време на извънредното положение, обявено с решение на Народното събрание от 13 март 2020 г. Съгласно разпоредбата на § 26 от Закона за мерките и действията по време на извънредното положение, влизащ в сила от 24.03.2020 г. с два месеца – до 30 юни 2020 година, се удължава срокът, в който местните данъци за недвижими имоти и за МПС ще са с 5% отстъпка, ако се платят в пълен размер. Остават да работят касите на Дирекция „Местни приходи” на ул.Деспот Слав № 1 /над Паспортна служба/ и касите в Информационен център в сградата на Община Кърджали, където може да платите в брой или безкасово чрез ПОС терминал,  при засилен контрол и мерки за дезинфекция. Може да се направи плащане на касите на ИЗИПЕЙ /Easypay/, по Интернет – чрез системата на ИПЕЙ /ePay/, на касите на Български пощи или по банкова сметка на Община Кърджали в ТЪРГОВСКА БАНКА Д-ТЦ -КЪРДЖАЛИ: IBAN: BG 09 DEMI 92408400072453, BIC  DEMIBGSF, по съответния код за вид плащане.

Също така данъци и такси може да платите в районните кметства:

с. Бойно, с. Костино, с. Миладиново, с. Мост, с. Опълченско, с.Перперек,

с. Стремци, с. Чифлик и с. Широко поле.

Срокът за плащане на такса битови отпадъци остава непроменен – ползване на отстъпка от 5% при плащане на задължение в пълен размер до 30 април.

 

 

1 отговор

  1. Сашо каза:

    Поредна схема на общината. Удължаване на срока, и на последния ред разбираме, че да ама НЕ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.