Определят утре заплатите на кметовете в община Кърджали, вижте колко ще получават

На утрешното заседание на Общинския съвет в Кърджали, което ще се проведе от 10 часа в Дома на културата, съветниците трябва да определят размера на основните месечни възнаграждения на кметовете. Той ще бъде в зависимост от броя на населението по постоянен адрес.
Предложението е кметът на общината да получава основна месечна заплата 3300 лева. В първа група кметства, който са бюджетни –  Бойно, Костино, Миладиново, Мост, Опълченско, Перперек, Стремци, Чифлик  и Широко поле, основната месечна заплата на кметовете ще бъде 990 лева;  във втора група с население над 1000 души – Айрово, Висока поляна, Глухар, Енчец, Жинзифово, Калоянци, Кобиляне, Петлино, Прилепци, Рани лист, Резбарци  и Сипей кметовете ще вземат основна месечна заплата – 950 лева;  в трета група с население от 701 до 1000 души   – Бели пласт, Дъждино, Звезделина, Зелениково, Звиница, Кьосево, Люляково, Мургово, Островица, Пепелище, Седловина, Скалище, Солище  и Ястреб  – 930 лв. и четвърта група с население до 700 души       – Бащино, Бленика, Болярци, Брош, Велешани, Вишеград, Воловарци, Горна крепост, Дъждовница, Звезден, Зимзелен, Иванци, Калинка, Конево, Крайно село, Македонци, Мъдрец, Невестино, Орешница, Охлювец, Панчево, Пеньово, Повет, Скална глава, Соколяне, Срединка, Стремово, Три могили, Царевец, Черешица, Черна скала и Чилик с основна месечна заплата – 910 лева.

6 коментара

 1. Кирково каза:

  Разликата между най-голямата и най- малката заплата е 80 лева, браво за разопределението. В Киркиво разликта е 350 лева.

 2. Солище каза:

  Солище на какво основание получава такава заплата? За да плаща на чобаните на овцете му повече ли? То няма смисъл защото там които са в кметството, вършат всичките му лични ангажименти…

 3. Фериде Исмаил каза:

  Не Заслужаваш

 4. Анонимен каза:

  Kmeta na Ayrovo 1 stotinka ne zaslujava

 5. . каза:

  А нашите деца ще Гладуват.

 6. Анонимен каза:

  Предлагам да вземат заплати като на мед.сестри и акушерки 650лв за да са по доволни и парите да им стигат за всичко.Всъщност може и те да са им много на базата на това ,което вършат!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.