Седем акта за нарушаване на противоепидемичните мерки са съставени в Кърджали

Два смесени екипа от служители на ОДМВР -Кърджали и РДПБЗН извършиха днес проверки по паркове, детски площадки, пешеходни зони, междублокови пространства и край търговски обекти в областния град за спазване на ограничителните мерки срещу разпространението на коронавируса. Седем са установените нарушения, свързани със забраната за струпване на хора. Съставени са 7 акта по чл. 209а, ал.1 от Закона за здравето.
Екипите са констатирали нарушенията в междублоково пространство в центъра на Кърджали, където са съставени 4 акта, другите три акта са след проверки в кв. “Боровец“. Отново в акцията се включи и дрон за наблюдение на централни булеварди и жилищни комплекси. Патрулни автомобили с високоговорители отново напомняха на гражданите да излизат от домовете си само в случай на необходимост и да спазват дистанция при придвижването си.
Към 16 часа на днешния ден на контролно-пропускателните пунктове в Кърджали са били проверени 2160 моторни превозни средства и 2760 лица. 45 от автомобилите са били върнати, тъй като водачите не са доказали основателна причина за предприетото пътуване.
Масовите проверки ще продължат и през следващите дни.
Текст към снимките: Началото на проверките в Градската градина съвпадна с прибирането на пейките от алеите. Поглед към комплекс „Пентагон“ отвисоко.

 

 

1 отговор

  1. в съда каза:

    Къде да видим заповедта за актосъставители за междублоковите пространства, които не в заповедите на министъра

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.