Назми Мюмюн: Хората смятат, че съм общински съветник, но не съм, някой пусна вирус в доверието

               Позиция на Назми Мюмюн, екс член на националното ръководство на БСП

В своето изказване, обръщайки се към г-жа Корнелия Нинова и делегатите на конференцията на 5 март, споделих:

„Позволете ми, още в началото, да изкажа своята сърдечна благодарност за доверието, което ми се гласуваше през годините от Вас, особено на местните избори през 2015 и 2019 г., за преференциалния вот. Благодарен съм на всички Вас, които ми се доверихте, въпреки, че не можах да преодолея случайния вот, случайният човек в БСП – сега в ДПС и бариерата в последния закон за изборите. През 2015 г. от десето място в листата преборих представителя на стройната синдикална организация и заех четвъртото място, а през 2019 г. от тринадесетото място, на което ме постави Партията, народът отреди – трето място! Вие честните, хигиеничните братя социалисти, гласоподавателите – хора на труда, интелектуалци, търговци, личности от религиозните /християнски и мюсюлмански/ настоятелства, гласоподаватели и от център-десния спектър, в партийното подреждане ме качихте на трета позиция, след Даниел Делчев и М. Багдасаров. Всички сме за закона! Но не е морално да имаш значително по-малко гласове – преференции, да бъдеш общински съветник. Аз ако имах такъв нисък резултат – щях да си подам оставката незабавно! Въпрос на личен морал! Победител съм!  Благодарение на Вас, честните социалисти! Да, третото място не е само мое, а е на всички, които подкрепиха и застанаха зад многогодишния ми 45 годишен труд в служба на партия и лявата идея. Във връзка с тези несправедливости е необходимо за в бъдеще, подреждането на листата да става не по силата на зависимости, а с отчитане нагласите и настроенията на хората, не само в партийната кухня. Гордея се с Вас, че и днес заставате в подкрепа на партийната линия за промяна, зад която съм и аз в безусловна подкрепа на нашият лидер др. Корнелия Нинова. Още веднъж „добре дошла” др. Нинова в българския град Кърджали и на конференцията ни.

БСП не е само моя Партия, а и моя съдба!

Железен мой принцип е никога изневяра на моята партия и моята държава!

БСП е част от моя живот, неделима част от мен, каузата на моя живот! Не се гаси туй, що не гасне!

Какво ме боли?…….”/ продължава изказването но конференцията/.

Изпитвам дълг пред моите избиратели, моля да сведем до знанието на хората – читателите Ви, избирателите, някои факти и истини! Пред фактите и боговете мълчат! Моите съграждани, избиратели и днес ме занимават с чисто човешките си проблеми, търсят ме да помогна, решения искат от институциите, продължават да ми се доверяват! Аз, с каквото мога, продължавам да им помагам / намиране на работа, на болните – близки в болницата, ТДУ, НОИ, общината, областната администрация и т.н. и т.н. /. Те смятат, че съм общински съветник, но не съм общински съветник! Някой пусна вирус с подреждането върху това доверие! Да му тежи цял живот, ако има съвест! Дължа следното пояснение:

Негово величество избирателя, народа подреди предпочитанията си, каза кои трябва да бъдат общински съветници!

Данаил Делчев, първи по преференции /предпочитания/,

М. Багдасаров, втори / главно институционални гласове – учители, възпитатели, помощен персонал и др. /, промяна в изборния кодекс в тази му част, много голяма несправедливост! Нататък са Галя, Гроздан, адвокат Сталев, а Устренска 100 и повече / само 20 гласа от ДПС – Чилик и др. ДПС секции /, без тях може да се окаже далеч назад, това е скрита сделка с ДПС.

На конференцията споделих: Нашият съюзник, партньор, трябва да бъдат отрудените хора от селата и махалите. Техните интереси – за запазване на тяхната идентичност, език и образование, за по-добър жизнен стандарт, трябва да намерят нашата безрезервна подкрепа. А с ДПС, тук, без шикалкавения, да се помисли за съвместно управление, открито и прозрачно. Няма нужда от срастване на съмнителна основа. Трябва ново качество на управление, както е казал Моцарт „Паузата е част от музиката”.”

Благодаря за подкрепата и доверието, живи и здрави да бъдат всички, да се пазят, както от биологичният сега, така и от морално-душевният вирус! Убеден съм, ще победим и двата!

Назми МЮМЮН, Кърджали

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.