Седемнадесет души от Припек се върнаха на работа в строителството в Австрия

Двадесет и четири души от джебелското село Припек, завърнали се от Австрия и Германия, са преминали през карантина заради пандемията от коронавируса. Под задължителна 14-дневна карантина е трябвало да бъдат само двама души, които са си дошли от Германия. Но и тези, които са се прибрали от Австрия излезли много съвестни, доброволно се самоизолирали, въпреки че в момента в който се върнали не се е изисквало пристигащите от тази страна да са под карантина, казва кметът на селото Стефан Джуванов.

След като прекарали към месец в родното си село към седемнадесет души, завърнали се от Австрия, около Великден си тръгнали отново за там, за да работят в строителството.

Лично шефът на австрийската строителната фирма ги потърсил. Организирал полета им до Австрия. Когато пристигнали там всички били тествани за коронавирус. Изчакали два дни, докато излязат резултатите и започнали работа. Всички разходи били за сметка на работодателя, казва кметът

Нашите хора са добри строители. Затова лично са потърсени от работодателя, а  не от посреднически фирми, които изпращат работници в чужбина. Животът продължава. Цели семейства разчитат на приходите, изкарани в чужбина, казва  Стефан Джуванов.

В  Припек вече никой не отглежда тютюн. Садят картофи и сеят зеленчуци за задоволяване на собствените си нужди.

Валери КОВАЧЕВ

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.