Общински съвет – Черноочене заседава в пандемични условия

Втората редовна сесия в условията на извънредно положение в страната, заради коронавируса, проведе днес Общински съвет – Черноочене.

При засилени мерки за сигурност и стриктно спазени противоепидемични мерки съветниците се събраха в салона на Народно читалище „Пробуда 1952”, където има възможност, за спазване противоепидемичните. За разлика от друг път в него се проведоха и заседанията на постоянните комисии.

Тази сутрин салонът на читалището е основно  дезинфекциран. Всички общински съветници бяха с маски.

Председателят на Общински съвет-Черноочене Бедрие Газиюмер подложи на гласуване проекто-дневния ред от 7 основни и 2 допълнителни точки.

Една от основните теми беше приемането на Наредба за поставяне на рекламни, информационни и монументално-декоративни елементи на територията на община Черноочене.

Кметът на Община Черноочене Айдън Осман заяви, че подзаконовия документ урежда реда и процедурата, по която се осъществява поставянето на рекламни, информативни и монументално-декоративни елементи на територията на община Черноочене, защитата им от незаконно посегателство, както и  принудителното им премахване, когато не отговарят на изискванията на Закона за устройство на територията.

Одобри се Годишен план за развитие на социалните услуги в Община Черноочене през 2021 година, внесен за разглеждане от Заместник-кмета на Община Черноочене Селями Мустафа.

Съветниците разискваха и приеха също Общинска програма за закрила на детето за 2020 г.

Допълниха се обекти-маломерни земеделски земи към Програмата за управление и разпореждане с имоти собственост на Община Черноочене за настоящата година. Приеха се и други решения.

 

Исмет ИСМАИЛ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *