Важно за земеделските стопани! Срокът за подаване на заявления за директни плащания няма да се удължава

Продължава подаването на заявления по Кампания 2020 за директни плащания. На този етап Министерството на земеделието, храните и горите не смята да удължава срока, каза за „Нов живот” директорът на Областна дирекция „Земеделие” Йорданка Гочева. Тя припомни, че  последният срок за подаване на заявления без санкция е 15 май. След това заявления могат да се подават до 9 юни със санкция от 1 процент за всеки просрочен ден.
Заради пандемията от коронавируса на стопаните е препоръчано да подават заявленията си  и по електронен път. Земеделските стопани могат да видят насоките за кандидатстване, както и условията за регистрация на данни по електронен път  на интернет страницата на Държавен фонд „Земеделие” – раздел „Директни плащания 2014-2020”, секция „Кампания 2020”.
Едно заявление се счита за подадено, когато е приключено и подписано от кандидата. В тази връзка всички земеделски стопани, които са стартирали процедурата по кандидатстване, но не са я приключили,  следва да се явят в общинските служби по земеделие до 15 май включително да приключат и подпишат заявленията си. В противен случай на недовършените заявления се налага санкция, припомни Йорданка Гочева. Корекции по приключени заявления да се правят от 16 до 31 май.
До момента в област Кърджали за подадени 13 436 заявления за директни плащания Кампания 2020 г., които представляват 87 % спрямо Кампания 2019 г.

Валери КОВАЧЕВ

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.