Децата на Черноочене успешни на национален кръг, издават сборник със съдействието на Общината

Учениците от Средно училище “Христо Смирненски“ село Черноочене с ръководител Юлия Чортленева отново се представиха успешно.

На Олимпиада по гражданско образование 2019/2020 учебна година организиран от Министерство на образованието и науката се класираха на национален кръг 3-та възрастова група с проекта „Обичаш ли да четеш“.

Проектът е групов с участието на учениците Айсун  Али, Вилдан  Махмуд, Гюляй Дауд, Севилай  Салим, Синем  Мехмед, Туче  Муса и Юсеин  Кадир. За защита на националния кръг се допуска само 1 ученик. Избрали са да ги представя Айсун Али, каза Юлия Чортленева

От началото на учебната година през месец септември 2019 г. провеждаме с учениците различни дейности, каза ръководителката Юлия Чортленева.

Основните реализиране задания бяха провеждане на анкета „Обичаш ли да четеш?“, среща с писателя Нидал Алгафари, акциите „Библиотеката в клас“, „Подари книга на първокласник“, „Дари книга-получи усмивка“ и провеждане на коледен благотворителен базар.

Кулминацията на проекта ще е издаването на сборник „Черноочене в миналото и днес“. Учениците издириха, записаха и събраха митове, легенди, предания за села, местности в община Черноочене.

Припомняме, че на проведения коледен базар в края на 2019 г. Кметът на Община Черноочене Айдън Осман пое ангажимент общината да финансира изцяло издаването на сборника, който ще е уникален за район.

Идеята на тази олимпиада е да се разработват проекти по социално значими теми, да се включва и местната общност и да се реализират част от дейностите до защитата. Ние ще реализираме всичките, каза Юлия Чортленева.

На снимката: Във фоайето на общинската администрация Черноочене с Кмета Айдън Осман по време на коледния базар през декември 2019 г.

 

Исмет ИСМАИЛ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *