Неджми Али: За съжаление Денят на Джебел 19 май няма да се отбележи с тържества

С огромно неудовлетворение Ви съобщавам, че поради обявената от Световната здравна организация пандемия, тази година няма да се проведе отбелязването на 19-ти Май 1989 година. Това написа в профила си във Фейсбук кметът на родопската Неджми Али по повод наближаващия Ден на Джебел.

Ето и неговото обръщение към всички джебелчани:

 

Неджми Али

Уважаеми съграждани,
Скъпи Джебелчани,
За хилядите наши земляци по света 19-ти май и Джебел са времето и мястото, на което джебелчани се срещат на площада. Повече от тридесет години се събираме за да произнесем възпоменателните речи. Така изразяваме нашата почит към организаторите и участниците в протестите срещу погазването на човешките права в България. Събирахме се, за да покажем на света, че не сме и няма да забравим героите на събитията от 19-ти май.
Тази дата е най-значимата за нас – гражданите и земляците от община Джебел.
Отбелязването на историческите събития се превърна в Ден на Джебел. Превърна се в очакван с много вълнения ден на срещи помежду ни. Многото и разнообразни мероприятия по този повод бяха съпътствани от спортни мероприятия, песни и стихове от трибуната на площада.
За голямо съжаление, тази година за първи път от 30 години се налага да се лишим от отбелязването на ,,Деня на Джебел- 19-ти Май‘‘.

Скъпи земляци,
Скъпи съграждани на Джебел,

С огромно неудовлетворение Ви съобщавам, че поради обявената от Световната здравна организация пандемия, тази година няма да се проведе отбелязването на събитието от 19-ти Май 1989 година.
Причината е известна – светът е изправен пред надвисналата опасност от коронавируса – COVID-19. Нека спазим предписаните противоепидемични мерки. Така ще опазим себе си и близките, за да оцелеем.

С Уважение,
Искрено Ваш,

                       Неджми Али – кмет на община Джебел

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.