В Стамболово назначиха четирима разносвачи, които да помагат на възрастни и хора с увреждания

От вчера в община Стамболово са назначени четири човека на длъжност „Разносвач”.  Те ще предоставят услуги на територията на общината в изпълнение на проект „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания в община  Стамболово“, финансиран по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020.

Дейностите по проекта  са насочени към възрастни хора над 65 г. с ограничения или невъзможност за самообслужване, към хора с увреждания и техните семейства, хора, които са поставени под карантина от здравните власти и за които има социална необходимост от почасови услуги, самотни родители с дете или  деца до 12 г, които са в невъзможност да оставят децата си сами.

Към настоящия момент услугите ще бъдат предоставени на общо 23 лица, попадащи в целевата група. Назначените разносвачи ще извършват услуги, свързани с доставка на храна, хранителни продукти и продукти от първа необходимост, вкл. лекарства, заплащане на битови сметки (със средства на потребителите), заявяване и получаване на неотложни административни услуги. Услугите ще се предоставят в работните дни от седмицата. Срокът е до 31 декември 2020 г.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.