Йорданка Гочева напомня: Днес е последният ден за подаване на заявления за директни плащания без санкция

Днес е последният срок за подаване на заявления за подпомагане с директни плащания за кампания 2020 г. без санкция, напомня директорът на Областна дирекция „Земеделие” в  Кърджали Йорданка Гочева. Традиционният срок за подаване на заявления до 15 май беше удължен в последния момент от Министерството на земеделието, храните и горите заради постъпили заявления в някои Общински земеделски служби в страната,  от земеделски стопани, които не са били включени в предварителните графици за това.

Промени в заявления, подадени от началото на кампанията на 1 март до 20 май, ще могат да се правят до 5 юни. От утре до 15 юни земеделските стопани могат да подават заявления за директни плащания със санкция от 1% за всеки работен ден закъснение.

Въпреки извънредната епидемична обстановка  всички Общински земеделски служби в областта продължават да работят с пълен капацитет. Създадена е организация за приемане на заявления. Тези, които са закъснели могат да направят това днес до края на работния ден, казва Йорданка Гочева.

Валери КОВАЧЕВ

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.