Детските градини в община Кърджали отварят врати на 1 юни

Детските ясли и градини на територията на община Кърджали ще отворят отново врати на 1 юни. Това бе решено днес на среща с директорите на детските заведения със зам.- кмета Веселина Тихомирова. Изпращането на децата на градина не е задължително, дори е препоръчително, ако има кой да се грижи за тях в домашна среда, те да останат вкъщи.

„В рамките на днешния ден проведохме работна среща с колегите-директори на детски градини. Бяха обсъдени детайлно всички мерки, които са необходими за организиране на дейността в градините и в яслените групи за възстановяване на приема на децата. Фиксирана е датата 1 юни – първо е Ден на детето, след тази дълга изолация това да може да се приеме и като подарък за децата. Все пак това са детските дворци и ще имат възможност да посещават, заедно със своите връстници. Разбира се, това ще става само и единствено със съгласуване с родителите“, каза за БНР – Кърджали г-жа Тихомирова.

Тя отбеляза, че родителите ще имат ангажимента да подадат декларация за информирано съгласие. Подчерта още, че все пак е препоръчително децата, за които може да се грижи възрастен, да останат вкъщи.

Източник: БНР – Кърджали

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.