БСП-Кърджали: Категорично сме против да се закрива институцията омбудсман в община Кърджали

На редакционната поща бе получена Позицията на групата общински съветници от БСП – Кърджали, в която заявяват категорично, че са против закриване на институцията омбудсман в община Кърджали. Публикуваме я без редакторска намеса:

    ПОЗИЦИЯ

НА ГРУПАТА ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ НА БСП В КЪРДЖАЛИ

 

Групата общински съветници от БСП и ръководството на партията, категорично заявяват, че са против закриване на институцията омбудсман в община Кърджали .

Твърдо отстояваме позицията си, че кърджалийци имат нужда от тази институция, с ясно очертани законови функции, наложила се като един морален мост между обществото и държавните органи. Днес в тези несигурни времена, повече от всякога хората търсят информация, опора, отговори, защита на техните права. Закриването на тази институция ще заглуши техния глас, гласа на гражданското общество. Напомняме на всички политически сили, че днес живеем не в тоталитарно, а в демократично време. Призоваваме, да се спре с теснопартийните решения.

Тази институция е необходима, защото именно омбудсмана е застъпник за правата на хората и неговото присъствие е необходимо във всички нива на управление на държавата. Тази позиция ние защитавахме в предизборната кампания Местни избори – 2019г. Това е и позицията на НС на БСП.

Да, институцията омбудсман може и трябва да придобие друг, надпартиен, независим облик. В нашия град има достатъчно авторитетни и безспорни кандидатури, които могат да доразвият дейността безпристрастно, активно, компетентно в помощ на кърджалийската общественост. Настояваме в най-кратък срок да бъде създадена комисия, която да преразгледа и актуализира Правилника за дейността на омбудсмана, както и нейното финансиране.

БСП Кърджали

2 Отговори

  1. Бисер каза:

    Пак машинации и манипулации! Искат да уредят БСП калинка! Багдасаре престани! Ръководи се от обществения интерес, стига твоите лични интереси и уйдурми!

  2. Анонимен каза:

    Коментара ми цензура?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *