Награди за изявени ученици от кмета на община Крумовград в навечерието на 24 май

Различен, но вълнуващ празник, организиран от община Крумовград, събра учители, ученици, родители в градския парк в навечерието на Деня на славянската писменост, на българската просвета и култура – 24 май.

По традиция, всяка година по това време кметът на общината Себихан Мехмед награждава абитуриенти и изявени ученици.  Създалото се извънредно положение в страната, причинено от пандемията на корона вируса и забраната за организиране на масови мероприятия, тази година промени сценария на празничните дни – без шествие и емоционална програма, но въпреки скромното тържество, емоции и този път не липсваха, защото успехите на нашите талантливи деца създадоха бурни емоции у присъстващите и изключителна гордост у родителите.

С грамоти и парични награди кметът на общината Себихан Мехмед, награди абитуриентките от СУ „В.Левски“-Крумовград Стела Бобова, Магдалена Бояджиева и Йоана  Дереджиева за пълен отличен успех от  гимназиалния етап на обучение и много добро представяне  в различни олимпиади и конкурси. За отлично представяне на областни олимпиади и национални състезания и конкурси с грамоти и парични награди бяха наградени 10 изявени ученици от СУ „В.Левски“ в Крумовград.

Наградени бяха и участниците в обявения от общината конкурс за рисунка, за лично творчество и презентация  за ученици от I до XII  клас, посветен на 24 май с теми: „Моето училище“ и „За учителя с любов“.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *