Награди и цветя получиха абитуриентите-отличници и преподавателите в Момчилград

18 абитуриенти-отличници от трите средни училища в Момчилград бяха наградени от кмета на общината Илкнур Кязим. Поводът е завършването на зрелостниците и предстоящия 24 май – Деня на българската просвета, култура и на славянската писменост. Церемонията се състоя в заседателната зала на общинска администрация при спазване на противоепидемичните мерки. На нея присъстваха Илкнур Кязим, председателят на общинския съвет Ерсин Юмер и отличените абитуриенти.
„Знанието е огромна сила и само тези, които го притежават, са истинските победители. Стремете се към него и бъдете смели и упорити в опитите си да знаете все повече и повече“, пожела на абитуриентите Илкнур Кязим. Преди церемонията по награждаването тя посети всички училища и детски градини в общината, за да поздрави преподавателите с предстоящия празник. Всички учители, педагози и възпитатели получиха цветя, поздравителен адрес и писалка, гравирано с лично послание.


„За съжаление обстоятелствата не позволяват да отбележим подобаващо един от най-светлите празници. Искам да ви уверя, че образованието е основен приоритет за мен и екипа ми. Всеки един от вас може да разчита на нашата подкрепа“, заяви Илкнур Кязим.
Заради опасността от разпространение на коронавирус тази година в Момчилград няма да се проведе традиционното шествие на учители и ученици на 24 май. Това беше причината общината да излезе с призив всички желаещи ученици да направят видеообръщения с послания по повод празника. В инициативата се включиха над 100 ученика от всички училища, които заснеха 20 видеа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *