Генералният консул на Република Турция посети Черноочене

В навечерието на големия мюсюлмански празник Рамазан Байрам Генералния консул на Република Турция в град Пловдив Хюсеин Ергани направи първото си официално посещение в Община Черноочене.

Гостите бяха посрещнати от Кмета на Общината Айдън Осман, Председателя на Общинския съвет Бедрие Газиюмер и представители на ръководството на местната администрацията.

Кметът Айдън Осман запозна гостите с успешно реализираните от общината проекти. Пред високия гост изтъкна, че основен приоритет на общината е благоустрояването на населените места, развитие на земеделието и туризма, чрез които младите да останат да живеят в Черноочене.

От своя страна Генералният консул Хюсеин Ергани благодари за топлия прием. За мен е голяма чест да се запозная с Вас и се надявам, че и занапред ще продължим с контактите и ще имаме нови срещи, каза генералният консул на Република Турция. Той поздрави жителите на общината с настъпващия Рамазан Байрам.

Кметът Айдън Осман запозна Генералният консул с актуалното състояние на сътрудничество между Община Черноочене и побратимената турска община Селчуклу, област Кония.

Хюсеин Ергани изрази готовност да помогне за съживяване, разширяване и утвърждаване на взаимоотношенията между двете побратимени общини.

Бяха разменени подаръци между двете страни. Айдън Осман подари на високия гост картина с пейзаж от чернооченското село Соколите. Генералният консул Хюсеин Ергани с интерес изслуша за живота на хората от близкото и далечно минало.

Исмет ИСМАИЛ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *